woensdag 18 september 2019

Moordmysterie

Engeland, begin jaren twintig van de vorige eeuw, een moord in een trein op een gepensioneerde verpleegster, een manor met een nanny en een kindermeisje, een brommerige lord en  een nuffige lady. Het zou een Agatha Christie kunnen zijn. Het is het net niet, maar wel heerlijk dat er nog steeds in die sfeer geschreven wordt. Ik heb gretig geluisterd naar 'De Mitford Moorden' geschreven door Jessica Fellowes en vlot voorgelezen door Marjolein Algera.
Bijzonder aan deze detective is dat het losjes is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De moord heeft echt plaatsgevonden en de adellijke familie waar een en ander zijn beloop krijgt is inderdaad die van de vermaarde zes Mitford freules.


Het gaat een serie van zes worden waarin telkens een andere zus een hoofdrol speelt. In dit eerste deel is de oudste dochter Nancy samen met kindermeisje Louisa Cannon de spil van het verhaal. Ik wil zeker de volgende delen lezen of beluisteren. Ben heel benieuwd hoe de beslist bijzondere en soms onaangename karakters van de freules in het verhaal verwerkt gaan worden.

Wie vermoordde Florence?, Monique de Heer, Trouw 25 mei 2019