zaterdag 3 april 2021

Moord op een eiland

Een feest met een sinister sfeertje inclusief moord op een Iers eiland, wie wil dat niet als fijn tussendoortje. 'De gastenlijst' van Lucy Foley biedt dat allemaal en als luisterboek idiaal te combineren met de dagelijkse bezigheden. De Gazet van Antwerpen schrijft:

Voor jetsetters Jules en Will is het eindelijk zover. Hun langverwachte bruiloft op een grandioos eiland voor de Ierse kust is een feit. Terwijl de laatste voorbereidingen worden getroffen en de gasten langzaam binnendruppelen, breekt buiten een storm los. Niemand kan nog van het eiland af.

Tussen sommige gasten – de ene met wat meer naam en faam dan de andere - blijkt het helaas niet te boteren. Oude vetes steken de kop op en de sfeer op het eiland wordt almaar grimmiger. Maar tussen wat verbaal gebakkelei en een bloedige afrekening zit er normaal gezien toch nog heel wat rek. En toch blijkt een van de gasten bereid zo ver te gaan. Wie zal er tot het uiterste gaan en wat is zijn/haar motief? Foley werkt met verschillende vertellers, wat de lezer helpt om het hele plaatje duidelijk voor ogen te krijgen. Natuurlijk blijven we zo met het dilemma zitten dat een van deze vertellers best wel eens de moordenaar zou kunnen zijn. Het zijn vooral de personages, het ene nog verwerpelijker dan het andere, die van dit boek een zeer lezenswaardige thriller maken. Oude wijn in hippe zakken. Zeker een proevertje waard!