woensdag 11 juli 2018

Het goede leven



Je leeft maar één keer, doe het dus maar goed, dat is de superkorte samenvatting van ´Filosofie voor een weergaloos leven´ van Lammert Kamphuis. Het is een levenskunstboek dat helemaal past binnen ´The school of Life´
De essays in het boek gaan over hoe je het hedendaagse leven zo goed mogelijk kan leven met een beetje hulp van de filosofie. Best wel een boek dat aanzet tot nadenken en soms zelfs handelen. Fijn om te lezen.

Doe werk waar je goed in bent, heb er plezier in.
Vertaal niet alles in getallen. Beperk je keuzevrijheid om een echte keuze te maken. Sta open voor wat kunst met je kan doen.
Twijfel aan zekerheden. Zie de mens als een bezield lichaam of een belichaamde ziel. Oefen je in afwijkend gedrag, wees een non-conformist. Daag jezelf uit en probeer je in te leven in de buurman, collega of partner. Zoek het verlangen onder je boosheid.  Wens jezelf niet anders dan je bent. Je bent niet wie je wordt, maar je wordt wie je al bent. Denk na over de dood: vanuit het perspectief van de eindigheid is het duidelijker te zien wat er in het leven werkelijk toe doet, wat het leven zin geeft.